Bart Mos: grootmeester van de leugenpers
Bart Mos: grootmeester van de leugenpers
4 april 2020 Bart Mos, ‘journalist’ van De Telegraaf, heeft al lang besloten het vak journalistiek te verraden. Mos is er samen met De Telegraaf niet op uit de waarheid zorgvuldig en objectief neer te willen zetten, maar denkt door middel van zijn publicaties het volk te kunnen manipuleren op basis van een beeld dat simpelweg onjuist is.
Mos is dermate ziekmakend in zijn gedrag dat hij in 2016 een artikel plaatste dat er ‘boze deelnemers van Loterijverlies zouden zijn’. Zodat hij samen met de Staatsloterij - en niet in de laatste plaats het procesfinancieringsbedrijf Liesker - onrust zou kunnen veroorzaken bij Loterijverlies waardoor het procesfinancieringsbedrijf Liesker de claim Loterijverlies zou kunnen overnemen. Er bleken echter helemaal geen boze deelnemers te zijn, maar het procesfinancieringsbedrijf Liesker dat, samen met Bart Mos en een rechter, de claim van Loterijverlies trachtte over te nemen. Terwijl Loterijverlies.nl B.V. en de initiator van de actie Ferdy Roet daar eigenaar van is. Mos werkte daaraan mee ondanks dat hij wist dat een naar voren geschoven tijdelijk bestuurder bij de Stichting Loterijverlies.nl, en nota bene rechter, werkte op het kantoor van Liesker Procesfinanciering. Dat laatste vertelde Mos er uiteraard niet bij in zijn artikelen, ondanks dat hij daar weet van had. Het NRC heeft Mos ook betrapt daarop. Nadat Loterijverlies achter de constructie kwam, was het Mos die in de haast en mede in opdracht van de advocaat Hendrik Jan Bos van Liesker, publiceerde dat Liesker ‘die zaak financierde’ en er aldus op uit was de claim over te nemen met een ingenieuze constructie. Mos en consorten hebben alleen over het hoofd gezien dat Loterijverlies.nl B.V. de rechthebbende is van de claim.
Een tijdelijk bestuurder mag altijd een nieuwe bestuurder aanwijzen wanneer hij stelt dat een transactie bijvoorbeeld onjuist is. Wanneer je dus iemand weet aan te wijzen die gelieerd is aan jou en de waarheid niet zo nauw neemt, dan zal diegene waarschijnlijk in jouw voordeel handelen. Doordat Mos in alle haast publiceerde dat Liesker die zaak financierde, leverde Mos het keiharde bewijs dat Van den Emster niet alleen vanuit het kantoor van Liesker werkt en samenwerkt met Liesker, maar ook dat zij diezelfde zaak financieren. Loterijverlies.nl B.V. wist kort daarvoor al van Van den Emster zijn hoedanigheid. Omdat het voor Loterijverlies.nl B.V. en Ferdy Roet niet meer dan logisch was dat zij die zaak ook financierden, werd juist net gedaan alsof zij al wisten dat Liesker de zaak financierde. Het bewijs van de financiering was namelijk nog nodig. Toen verschillende eerlijke journalisten Van den Emster, Hendrik Jan Bos en Liesker benaderden, dacht Mos dat Loterijverlies achter de financiering was gekomen, maar nog niet in de hoedanigheid van Van den Emster. Mos trapte dan ook in deze opgezette val en publiceerde in allerijl en in samenwerking met Hendrik Jan Bos, dat Liesker de zaak financierde. Mede daarom wil Loterijverlies ernstig waarschuwen voor Mos, maar ook voor advocaat Hendrik Jan Bos die geen strobreed in de weg wordt gelegd door de Orde van Advocaten bij dit soort praktijken.
Dergelijke praktijken zouden hard moeten worden aangepakt, maar in tegenstelling daartoe stopte justitie het in de doofpot. Saillant detail: Van den Emster heeft de afgelopen jaren de nodige erebaantjes vervuld bij onder meer het Openbaar Ministerie. Het Openbaar Ministerie heeft voorts jarenlang geen fatsoenlijk toezicht gehouden op de Staatsloterij. De Staatsloterij heeft immers jarenlang haar klanten misleid en eigenlijk bedrogen door het toepassen van een truc waardoor veel prijzen nooit werden uitgekeerd. Dit is tot aan de Hoge Raad aangetoond door Ferdy Roet van Loterijverlies. Het Openbaar Ministerie weigert consequent Mos aan te pakken en sterker nog, werkt met hem samen gezien de veelheid van uitingen over zogenaamd verdachte zaken.
Bart Mos meldt verder in al zijn naïviteit op Twitter dat hij nog bedankt werd in het voorjaar van 2016 voor zijn samenwerking met de Staatsloterij. De Staatsloterij die in de loop der jaren miljoenen voor advertenties in De Telegraaf heeft betaald en waar jarenlang de bestuurder van de Staatsloterij werd geïnterviewd voor een groot artikel in De Telegraaf.
Mos is dan ook een grootmeester van de leugenpers. Loterijverlies adviseert elke woordvoerder nooit Bart Mos te woord te staan. Het enige wat je daarvan immers kunt worden is slechter. Mos is namelijk niet op zoek naar feiten die iets aantonen, maar enkel naar bevestiging van zaken zoals die zich in zijn hoofd voordoen.
Bart Mos gaat dermate ver in zijn publicaties dat hij zelfs Hendrik Jan Bos trakteerde op een PR-artikel als zogenaamde weldoener. Dit nadat De Telegraaf Hendrik Jan Bos per ongeluk eerder die week had neergezet als een door De Telegraaf gepropageerde ‘crimineel’.